vrijdag 4 november 2011

De achilleshiel van oranje, DNA


Na de dood van Willem III (nr. 1) in 1702 gaat de titel Van Oranje wettelijk over op zijn volle neef de Keurvorst van Brandenburg, Frederik I van Pruisen, voorvader van Kaiser Wilhelm. De staat ‘kaapt’ echter de titel van Oranje en geeft hem aan een Friese tak Van Nassau die niet rechtstreeks van Willem van Oranje afstamt en de titel genealogisch gezien, niet kan voeren. Terwijl na de Franse revolutie in 1789 overal in Europa koningshuizen worden afgeschaft, begint men in Nederland weer van voren af aan. De protestantse Haagse elite brengt Willem I uit Londen over.

Het gerucht gaat dat Willem III (nr. 2) uit de Friese tak onvruchtbaar is door geslachtsziekten opgelopen tijdens bordeelbezoeken en dat zijn enige dochter Wilhemina niet door hem is verwekt maar een bastaard is. Beatrix zou formeel deels moeten afstammen van het Russische tsarengeslacht, de Romanovs, omdat haar over-over-over grootmoeder, de moeder van Willem III, Anna Paulowna, een Romanov was. Voor de herbegraving van de vermoorde Tsaar Nicolaas II en zijn familie in 1998 vraagt men prinses Juliana destijds en de eveneens aan de Tsaar verwante Elisabeth II van Engeland DNA-monsters om zeker te zijn dat het om de Romanov-overblijfselen gaat. Elisabeth II stemt toe maar prinses Juliana weigert.

De eigenzinnige Oranjehistoricus J.G. Kikkert verwoordt het zo: ‘Er is na de val van het communisme DNA-onderzoek gedaan naar de stoffelijke overschotten van de tsarenfamilie van Nicolaas II. Alle verwanten binnen de koningshuizen hebben er aan meegewerkt maar op influisteren van Juliana niet de Oranjes. Het zou kunnen dat de Oranjes vrezen dat DNA-onderzoek zou aantonen dat er door hun aderen geen Russische Romanov-bloed stroomt. En als er geen Russisch bloed is dan is Willem III niet de vader van Wilhelmina en de huidige Oranjes. Dan worden de Oranjes opeens een gewone Haagse familie met belastingfaciliteiten.’

Een historische roddel of feit?

J.G. Kikkert wist ons te verklappen dat een De Roy van Zuydewijn in 1881 burgemeester van het toen nog niet rode SP-bastion Oss werd. Nou en horen we de lezers al denken? Oss zou met Zoutkamp, Warfum, Alphen aan de Rijn en Utrecht één van de vijf gemeenten zijn die wanneer je iets bijzonders voor het koninklijk huis deed als beloning een burgemeesterspost kreeg aangeboden. Daarom beweren sommige roddelkoningen anno 2003 dat een De Roy van Zuydewijn de biologische vader van Wilhelmina is geweest. Wilhelmina werd op 31 augustus 1880 geboren.

Er zijn altijd hardnekkige geruchten geweest dat de bejaarde en aan syfillis lijdende Willem III de spruit Wilhelmina nooit heeft kunnen verwekken bij koningin Emma. De meest geschikte kandidaat voor het biologische vaderschap zou de later tot jonkheer benoemde S.M.S. de Ranitz zijn geweest. In de theorie van de vijf burgemeestersposten voor bewezen diensten klopt dat in elk geval want een de Ranitz werd van 1948 tot 1970 burgemeester van Utrecht.
Volgens oranjekenner Kikkert leed Wilhelmina aan een erfelijke afwijking waardoor ze geen verband in muziek kon ontdekken, een zeldzame afwijking die ook in de familie de Ranitz zou voorkomen. Zou dat gerucht niet met modern DNA-onderzoek door de heer Rhodius van het kabinet der koningin uit de wereld kunnen worden geholpen? Tot dusver weigeren de Oranjes elke vorm van medewerking aan een DNA-onderzoek en moeten we dus concluderen dat het gerucht wel eens waarheid zou kunnen zijn

Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.