woensdag 18 juli 2012

Nederland, het kleinste en duurste Koningshuis van West-Europa

Ik kon het na mijn laatste artikel toch niet laten, om u nog even te wijzen op de kosten van ons Koningshuis. Het Nederlandse koningshuis steekt er met kop en schouders bovenuit in het onderzoek naar de duurste koningshuizen van West-Europa. Dat concludeert de Belgische hoogleraar Herman Matthijs. De Oranjes kostten in 2011 maar liefst 39,4 miljoen euro uit de staatsruif.

De RVD maakte duidelijk dat het salaris van koningin Beatrix niet omlaag gaat, zoals dat van haar Spaanse collega Juan Carlos. Die moet 7 procent inleveren, terwijl het Spaanse koningshuis al het goedkoopste van West-Europa is.

Volgens berekeningen van Matthijs bedroegen de kosten in 2011 39,4 miljoen euro, inclusief 18 miljoen euro personeelskosten. Dat is ook duurder dan de Britse monarchie, die 38,2 miljoen euro kost.

De kosten voor het koningshuis werden in 209 nog op 110 miljoen euro geschat. Sinds 2010 worden de kosten door de regering openbaar gemaakt.

En wat verdienen nu presidenten zoals de president van de Verenigde Staten Barack Hussein Obama? In schril contrast... klik hier

Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.