zaterdag 3 september 2011

Indiase en Joodse Belgen? Wat zijn dat?

ANTWERPEN - Honderden Belgen houden meer dan een miljard dollar verborgen bij het Zwitserse filiaal van de Britse bank HSBC. Dat schrijft De Tijd zaterdag. Het zou vooral gaan om Antwerpse diamantairs.
De informatie is afkomstig van de lijst die eind 2009 werd gestolen door een voormalige werknemer van het Zwitserse filiaal van de Britse bank HSBC. Die lijst kwam in handen van de Franse autoriteiten en vorig jaar werden de Belgische namen op de lijst overgemaakt aan de Bijzondere Belastinginspectie (BBI).

Eerder raakte al bekend dat het gros van de betrapte HSBC-Belgen te situeren valt in het Antwerpse diamantkwartier. Hun namen bleven tot nu geheim. Volgens De Tijd gaat het om een 170-tal hooggeplaatste Antwerpse diamantairs. De krant vermeldt onder andere de namen van drie huidige toplui van de Antwerp Diamond Bourse, de grootste diamantbeurs van Antwerpen. ook de voorzitter van de Antwerpsche Diamantkring staat op de lijst.

'Als we enkele overlappingen meerekenen, is er sprake van 170 diamantairs. Die zijn bijna allemaal te situeren in de Joodse gemeenschap, op een handvol Indiase families na', aldus De Tijd.

'Het schrijnende is dat het een sector is die al zoveel belastingsvoordelen heeft gekregen van de vorige regeringen. Als we alle dossiers rond de Antwerpse diamantsector samen rekenen, fraudeert ongeveer een kwart van de sector', aldus een journalist van De Tijd.
Bron: Standaard.be



Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.