dinsdag 21 juni 2011

Scheiding van Kerk en onderwijs is een plicht van de Staat

Er zijn vele goede redenen om religieus onderwijs in Nederland af te schaffen, ik som er hier een paar op. De meest belangrijkste reden is dat kinderen recht hebben op onderwijs waarin kennisoverdracht, burgerschap en individuele ontplooiing centraal zouden moeten staan. Nederlandse kinderen zouden recht moeten hebben op eerlijke kennis en kinderen zouden zeker het recht moeten hebben om volledig gevrijwaard te blijven van indoctrinatie van welke religie dan ook.

In de eerste plaats dient de overheid de vrijheid van individuen te beschermen en de garantie moeten geven dat kinderen gevrijwaard blijven van de levensbeschouwelijke opvattingen van hun ouders. De overheid dient daarom altijd religieus neutraal te zijn. Die neutraliteit kan in Nederland vertaald worden als ‘gelijke monniken, gelijke kappen’. De overheid is er voor de bescherming van individuele burgers en zou altijd partij moeten kiezen voor de zwaksten onder ons namelijk, de kinderen. Bijvoorbeeld het Franse model garandeert een strikte scheiding tussen religie en staat. Daarentegen wat de Nederlandse overheid thans doet is ouders actief steunen in de religieuze indoctrinatie van hun kinderen, als zij ongehinderd religieus onderwijs kunnen volgen.

Kinderen moeten de mogelijkheid hebben om uit de levensbeschouwelijke indoctrinatie van hun ouders en hun religieuze omgeving te kunnen stappen. Neutraal openbaar onderwijs waarin belangrijke levensbeschouwingen aan bod komen maken namelijk goed geïnformeerde meningsvorming mogelijk waardoor kinderen als zij de volwassen leeftijd naderen, zelf kunnen kiezen of zij de religie van hun ouders willen overnemen of niet. Het is al een vorm van indoctrinatie op zich om te spreken over kinderen als zij behoren tot een religieuze stroming. Ergo, het is al een schande om te spreken over een joods, islamitisch of christelijk kind en moreel zeer verderfelijk zo niet verwerpelijk. Religie is als een soort hobby waar je jezelf vrijwillig en op individuele basis voor kunt kiezen of onderwerpen, maar het is zaak dat kinderen kunnen zien waaruit ze kunnen kiezen en wat de keuzemogelijkheden zijn en niet van huis uit automatisch de religie van hun ouders opgedrongen krijgen.

Het thuis onderwijzen van kinderen of het stichten van privéscholen zou om diezelfde redenen niet toegestaan moeten zijn en de overheid dient door middel van verplicht algemeen openbaar onderwijs, de vrijheid van meningsvorming mogelijk te maken. Ook pleit ik voor het invoeren van een schooluniform zodat alle kinderen gelijk zijn op school of ze nu rijk zijn of arm, een uniform maakt iedereen gelijk. Het huidige Nederlandse onderwijsstelsel jaagt nu de kinderen zelfs de grens over en dat zou toch echt niet mogen voorkomen in een "ontwikkeld" land, politiek Nederland doe wat aan de vlucht van onze toekomst!





Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.