vrijdag 1 juli 2011

Waarom geen korting op een verkeersboete, als je wel op tijd betaald?

Mensen die in Nederland hun verkeersboete te laat betalen gaan fors meer betalen voor hun laksheid en terecht. Maar waarom krijgen mensen die wel op tijd betalen geen korting op hun verkeersboete? Ik denk dan aan een periode van 14 dagen, wie binnen die periode wel betaald zou een korting moeten krijgen. In bijvoorbeeld Griekenland betaald iedereen die binnen 14 dagen zijn boete betaald maar de helft van het opgelegde bedrag, dit stimuleert de verkeersovertreder's aldaar om de boete op tijd te betalen en maakt de vaak dure incasso kosten overbodig.

Laten we de zaken eens omdraaien en niet altijd ten gunste van deze graaioverheid, maar nu eens ten gunste van de eerlijke burger die wel op tijd betaald. Vaak zijn de verkeersboete's toch al om futiliteiten zoals geflitst worden met 3 km te hard of een verlopen parkeerkaartje van 5 minuten. Deze overheid graait graag over de rug van werkend Nederland, die noodgedwongen aan het verkeer moet deelnemen om überhaupt op het werk te komen.

Ook de file's worden "bewust" gecreëerd of in stand gehouden door deze graaioverheid, met als enig doel om miljoenen euro's aan benzine in die file's nutteloos te laten verdampen. Per jaar leveren de file's de overheid tussen de 130 a' 135 miljoen euro op, wie gaat dat de burgers eens terug betalen?

Nederland kent geen aardbevingen van enige gevaarlijke aard en dus zouden alle snelwegen overkapt kunnen worden, om zo een secundair wegennet boven het bestaande te scheppen, ook kruisingen zouden zo overbrugd kunnen worden en veel verkeerslichten overbodig maken. Geld is daar genoeg voor en dit plan zou goed zijn voor de werkgelegenheid in deze crisistijden. Want tijd is geld en een goede doorstroming van het verkeer is daar essentieel in lijkt mij.

Deze overheid wil Nederland "teruggeven" aan de burgers maar het enige wat zij tot nu toe heeft gedaan is flink wat nemen in plaats van te geven!



En soms klopt er sowieso al niets van de bekeuringen



Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.