zondag 11 december 2011

Ingezonden artikel: Dienstpistool!

Naar aanleiding van het ‘liefdesdrama’ dat zich afgelopen vrijdagavond heeft afgespeeld in het winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo, waar een 25-jarige aspirant agent zijn voormalige vriendin op brute wijze van het leven heeft berooft, kan de politie ons niets vertellen over het gebruik van het vermeende dienstwapen? Tenminste, zo melden de media het in onze huiskamers die avond. Het is niet duidelijk of deze dader/slachtoffer gebruik heeft gemaakt van zijn dienstwapen?

Zelf, nu drie dagen later, heeft onze recherche dit niet adequaat uitgezocht. En dat beste lezers, is op zijn minst eigenaardig. Met een klein beetje logisch verstand moet het ons toch duidelijk zijn - afgaand op de wel vrijgegeven berichtgeving - dat het dienstwapen is ‘gevonden’ in de ouderlijke woning, waar de dader vervolgens de hand aan zichzelf heeft geslagen. En is immers geen melding gemaakt van het feit dat er andere wapens zijn aangetroffen.

Een beetje betrokken agent trekt de klaarheid in een half uurtje surfen en telefoneren vrij eenvoudig na. Was de dader lid van een schietvereniging? Nee? Dan had hij geen beschikking over een ander wapen dan het dienstwapen. Dat de dader niet uit ‘de criminele hoek’ komt is te danken aan het antecedenonderzoek dat alle aspirant-agenten ondergaan bij het toetreden tot ‘het korps’. Tenzij men heeft ontdekt dat men daarin steekjes heeft laten vallen. Wat op zich reden kan zijn om deze vrij makkelijk te vergaren informatie voor het brede publiek te maskeren.

Maar spannend blijft het wel, beste lezers. Het lijkt welhaast of er een ware marketeer is ingezet op de informatieverstrekking aan ons burgers. Maar vanwaar deze voor de hand liggende geheimzinnigheid?

Wordt vervolgd mensen. Tot de volgende episode van deze tragedie. Verengd dit drama zich ‘slechts’ tot een incidentele crime-passionnel? Of legt het een falend functioneren van ons politiebestel bloot?


Ernst van Damme, 12 december 2011

Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.