vrijdag 17 juni 2011

"Voer een jaarlijkse drugstest en psychologisch onderzoek in voor agenten"

De vele incidenten rond "overijverige" agenten neemt schrikbarend toe in Nederland. De moord op Milly Boele door agent Sander V. staat ons allen nog vers op het netvlies, alsmede de 31-jarige Michael Koomen die door een "in paniek geraakte" Amsterdamse agent gedood werd. Michael Koomen was jurist en wilde volgens getuigen juist de geƫscaleerde ruzie kalmeren. De moord op Milly Boele voorafgaande met seksueel misbruik werd gepleegd door een agent die frequent drugs gebruikte en zelfs het gore lef had om zogenaamd zich met het onderzoek intensief bezig te houden. Ook was zijn "pedofiele" gedrag bekend bij zijn collega's en werd er ondanks deze feiten niet ingegrepen door diezelfde collega's. Een jaarlijkse drugstest met tevens een psychologisch onderzoek zou geen overbodige luxe zijn voor het politie personeel, zeker niet als gewone burgers daar ook al aan worden onderworpen bij een simpele verkeerscontrole door de politie. Iets wat voor de gewone burgers geldt, zou zeker ook voor de uitvoerders van een dergelijke drugstest moeten gelden. En dan nu weer een idioot incident met een heldhaftige uroloog die met gevaar voor eigen leven assistentie wilde verlenen bij een verkeersongeval, werd daarbij gehinderd door een agent die in mijn ogen geen agent had mogen zijn. De volgende tekst heb ik integraal overgenomen uit de Telegraaf als voorbeeld voor u, om het soms "waanzinnige gedrag" van agenten jegens de burgers aan de kaak te stellen.

AMSTERDAM - Uroloog Jan Kirch twijfelde geen moment toen hij op de N11 langs een ongeval reed en geen ambulance zag. Hij stopte, stak de weg over en klom over de vangrail om eventuele slachtoffers te helpen. Maar in plaats van een bedankje voor het aanbieden van hulp tijdens een verkeersongeval, kreeg hij een proces-verbaal uitgereikt van een overijverige agent, die vond dat de medisch specialist een overtreding beging...

"Het is een schande. Ik dacht levensreddend werk te kunnen verlenen en dan is er zo’n misbaksel van een agent die je als een klein kind neerzet en behandelt als de eerste de beste gek… Ik sta nog te trillen van woede en ongeloof”, aldus de hevig geĆ«motioneerde arts. De arts zegt zich zorgen te maken over de houding van de politie. De politie Hollands Midden betreurt het incident en trekt de bekeuring in.

„Dit had niet mogen gebeuren. Een arts die hulp aanbiedt, moet je koesteren en niet zoals in dit geval beboeten. We hebben inmiddels onze excuses aangeboden”, aldus woordvoerster Yvette Verboon.
Bron: Telegraaf

"Dit had niet mogen gebeuren. Een arts die hulp aanbiedt, moet je koesteren en niet zoals in dit geval beboeten. We hebben inmiddels onze excuses aangeboden" Helemaal mee eens met deze verklaring van de woordvoerster van de politie Yvette Verboon, maar waarom niet handelen zodat dit soort idiote acties van "overijverige" dienders niet meer voorkomt? Een groot gedeelte van dit soort idiote incidenten kan voorkomen worden in de toekomst, door het invoeren van een jaarlijkse drugstest met een psychologisch onderzoek voor dienders en alle medewerkers van het OM. Politiek Den Haag doe uw werk eens goed en corrigeer de uitvoerders en handhavers van uw eigen ingestelde beleid. Ook in het buitenland doen agenten de raarste dingen, dus die landen zouden hetzelfde kunnen overwegen.





Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.