woensdag 29 juni 2011

Maxime Verhagen ageert tegen de gedoogpartner, maar trekt geen conclusies

CDA-vicepremier Maxime Verhagen begrijpt dat het grote onbehagen dat leeft onder veel Nederlanders gehoor moet krijgen, maar vindt dat het populisme daar niet het correcte antwoord op is, hij zei dat in gelijksoortige bewoording in een toespraak.

"Blijft Nederland nog wel Nederland als er zoveel buitenlanders bij komen? Blijft mijn buurt wel mijn buurt als er weer een kerk gesloten wordt en er een moskee wordt gebouwd?", noemt Verhagen als voorbeelden van het onbehagen, aan het feit dat in een moskee ook aan een vorm van geloof belevenis gedaan wordt, gaat hij zonder blikken of blozen aan voorbij met zijn christelijke bril.

Maxime Verhagen noemt de zorgen van Nederlanders over de snel veranderende maatschappij "terecht". Hij zegt ook dat traditionele politieke partijen waaronder ook het CDA, die zorgen lange tijd niet serieus hebben genomen, alsof je het uberhaupt serieus moet nemen natuurlijk.

Kortzichtig
Maar volgens Maxime Verhagen zijn populistische partijen niet het antwoord op het Nederlandse onbehagen. Hij vindt dat het CDA een antwoord moet vinden. "Vanuit beginselen. Niet vluchtig, maar gefundeerd", aldus CDA-er Verhagen. "Een groot deel van de mensen die hun toevlucht zoeken tot PVV of SP, zijn onze mensen."

Maxime Verhagen vindt dat de PVV Nederland wil isoleren van de rest van de wereld. "De makkelijke lokroep van de PVV naar kiezers om het buitenland af te schilderen als eng, gevaarlijk en profiterend is onjuist, kortzichtig en slecht voor onze economie en samenleving", zegt hij als de naïeveling die hij is.

Maxime Verhagen is een hypocriete zeveraar van het ergste soort, een soort "priester" der politiek die geen kinderen misbruikt maar in plaats daarvan het Nederlandse electoraat. En hij gaat voorbij aan het feit dat het CDA wel met de populisten van de PVV in zee is gegaan, een beetje politicus met ballen zou zelf de stekker uit deze gedoog constructie trekken als je het populisme zelf afwijst.

Het enige antwoord op de huidige problemen is het herstel van de Republiek der Nederlanden, gelijkheid ongeacht je geloof, wederzijds respect ongeacht je ethnische afkomst en vooral broederschap als leidraad voor solidariteit. Een ondemocratisch zelfbenoemd Staatshoofd bij de gratie van een waandenkbeeld is geen optie meer voor de huidige culturele problemen, iets wat een oranjeclown als Maxime Verhagen niet begrijpt omdat hij blijft geloven in een achterhaalde constitutie die slechts geleidt heeft tot een graaicultuur in de regentencultuur.

De Islam een religie of ideologie? Elke religie heeft een ideologie mijn inziens en de huidige crisis in gelovend Nederland is geen kritiek geven op je mede gelovigen, maar je eigen conclusies trekken, want geloven is niets maar dan ook niets zeker weten beste meneer Maxime Verhagen of kruipt het onmeedogend Limburgse indo bloed daar waar het eigenlijk niet kan komen?



En hier de verklaring van de "Nationaal Socialist" Geert Wilders



Inderdaad een historisch feit zoals Geert Wilders het zegt, sinds 1945 weer een "Nationaal Socialistische" regering met de goedkeuring van mevrouw van Oranje, Nederland Houzee of in zee?

En kijkt u hier naar nog zo'n "Oostenrijkse" Limburger



Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.