zondag 26 juni 2011

Maarten van Rossum daarna Willem van Oranje nu weer Maarten van Rossum

Willem van Oranje wordt in juli 1555 tot opvolger van de in juni overleden Maarten van Rossum benoemd als opperbevelhebber van de troepen te Givet. Hij wordt met voorbijgaan van grote namen benoemd. Het is dus een grote eer. Hij krijgt er overigens slechts 400 ponden per maand voor. Nog niet genoeg om de bedienden te betalen die zijn tent moeten opzetten, zo klaagt hij. Maar, zo ging dat in die dagen. In augustus verovert hij op de Fransen in de provincie Namen een drietal kastelen. Willem van Oranje (1533-1584) was aanvankelijk stadhouder voor de koning van Spanje, maar ontpopte zich in het eerste deel van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tot een van de leiders van de protestantse strijd tegen Filips II. Nadat de Spaanse koning hem vogelvrij had verklaard, werd de prins van Oranje op 10 juli 1584 doodgeschoten in Het Prinsenhof. Nu anno 2011 ben ik Maarten van Rossum weer bereidt om deze mevrouw van Oranje op te volgen als president van Nederland met name omdat dit Koninkrijk moreel is vervallen en de verdeeldheid onder de bevolking zo groot is geworden dat slechts een herstel van de Republiek Nederland dit weer kan verhelpen.

Gelijkheid, vrijheid en broederschap
zijn daar de sleutelwoorden in, om de grote culturele kloven tussen de huidige bevolkingsgroepen te verhelpen en op te lossen. Wederzijds respect en waardering voor elkaar als gelijken in een Republiek Nederland, kan slechts een einde maken aan de misère waaraan ons getergde land thans is onderworpen. Lang leve het herstel van de Republiek Nederland, samen hand in hand op naar een beter Nederland!



"De mensen worden vrij en met gelijke rechten geboren en blijven dit. Maatschappelijke verschillen kunnen slechts op het algemeen welzijn gebaseerd worden."



"Wij houden als vanzelfsprekend dat ieder mens gelijk gecreëerd is, dat zij door hun Schepper begiftigd zijn met onvervreemdbare rechten en dat onder deze rechten vallen leven, vrijheid en het nastreven van geluk."



Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.