donderdag 16 juni 2011

Het trainen van de hasjiesj politie in Kunduz gaat door, ondanks de absurde hoge onkosten

De eerste militairen die deelnemen aan de politietrainingsmissie in Afghanistan zijn woensdag aangekomen in de Afghaanse provincie Kunduz. Het gaat met name om landmachtmilitairen en marechaussees. Ze werden woensdag daar welkom geheten door de commandant van de kwartiermakers, die al enkele maanden op de basis zitten, zo meldt het ministerie van Defensie. De overige militairen die deel uitmaken van de groep arriveren de komende weken in de Noord-Afghaanse provincie waar zij aan Al Kaida en de Taliban bekeuringen gaan uitdelen, want echt vechten mag niet mag de 2de Kamer.

Vanwege de hoge temperaturen in Kunduz gaan de militairen eerst acclimatiseren, bijvoorbeeld in de schaduw is het er momenteel rond de 40 graden en in de zon kan de temperatuur zelfs oplopen tot 60 graden. Vervolgens bereiden ze zich voor op de komende missie en nemen ze de taken van de kwartiermakers over, zoals het onderhouden van de contacten met de Duitse gastheren van de legerbasis. De operationele systemen functioneren al maar doordat de servercontainer nog niet is aangekomen in het kamp, kan nog niet iedereen op de eigen computer met die systemen werken.

In totaal gaan 545 Nederlandse militairen en politieagenten deelnemen aan de missie in Kunduz. Het is de bedoeling dat de Nederlanders de Afghaanse politie gaan helpen een rechtsstaat op te bouwen en zelf de openbare orde te handhaven. De agenten die door Nederlandse trainers worden opgeleid mogen alleen voor civiele activiteiten worden ingezet en niet buiten Kunduz actief zijn. De nieuwe basistraining van acht weken begint op 2 juli als proef op een beperkt aantal locaties. Na de evaluatie wordt de nieuwe basistraining naar verwachting in oktober in het hele land ingevoerd. De training is twee weken langer dan voorheen en moet ook de geletterdheid en de kennis over mensenrechten bij de Afghanen verhogen. De 2de Kamer stemde eind januari met een zeer kleine meerderheid in met de missie, die in principe in 2014 wordt beƫindigd. In februari vertrokken al dertig militairen om de boel te verkennen en in mei gingen er nog eens zeventig militairen om voorbereidingen te treffen voor de missie.

Ondanks de bezuinigingen op Defensie gaat dit asociale Kabinet gewoon door, om mee te mogen doen met de "grote" jongens en om economisch belang in Afghanistan voor Nederland, in de toekomst veilig te stellen. De arrogantie van dit Kabinet zal haar gaan opbreken, omdat de meerderheid van het Nederlandse volk geen missie wil in den vreemde. Maar luisteren naar het Nederlandse volk heeft de politiek nog nooit gedaan, getuige het NEE-referendum over de Europese grondwet, die toch werd doorgevoerd. De bestuurlijke elite moet eens en voor altijd begrijpen dat het negeren van de wil van een volk uiteindelijk leidt tot een opstand, die zijn weerga in Nederland nog nooit heeft gezien. In feite moeten we blij zijn met dit blunderende Kabinet want een betere reclame voor het herstel van de Republiek Nederland is er eigenlijk niet, ze graven hun eigen graven met dank aan Groen (s)Links heel simplistisch gezegd en tot die tijd kunnen we er rekening mee houden dat er graven voor de militairen gegraven kunnen worden.

De missie in Kunduz kost bijna een half miljard euro en dat is bijna de helft van de asociale bezuinigingen die zijn doorgevoerd op Defensie. De additionele Nederlandse kosten gemaakt in Afghanistan tussen 2002 en 2011 becijferden ze op 2 miljard euro. De volledige totale onkosten, inclusief reguliere uitgaven op de begroting, komen vermoedelijk uit op 3,5 miljard euro, tel uit onze winst in Afghanistan. Kortom de conclusie, onze Leopard tanks hadden nog kunnen rondrijden op de hei geflankeerd door de 10.000 ontslagen militairen, als we deze rampzalige bestuurlijke oranje elite niet gehad hadden. Tijd voor de broodnodige verandering, tijd voor het herstel van de Republiek Nederland en weg met mevrouw van Oranje en haar incompetente oranjeclownen!



Kijk hier hoe de Afghaanse politie eerst moet afkicken om hun "werk" te kunnen doen


Dealing with drugs: Police addiction in... door france24english

Sociale tip! >>> Wilt u meepraten over dit onderwerp? Ga naar de chatroom


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.